Autoschade? Wat nu?

Stappenplan aanrijdingHeeft u schade na een aanrijding, dan moeten ter plekke een aantal stappen doorlopen worden. Op deze pagina van de ANWB kunt u in detail lezen wat deze stappen inhouden.

Belangrijkste punten ter plekke:

Veiligheid gaat boven alles!

Breng iedereen in veiligheid, maar verplaats een gewonde niet. Bel 112 indien nodig en verlaat de plaats van het ongeluk niet voordat alle gegevens zijn uitgewisseld en de gewonden zijn geholpen. Moeten voertuigen verplaatst worden i.v.m. de verkeersveiligheid, maak dan eerst zoveel mogelijk foto’s.

Verzamel bewijs

Noteer gegevens van getuigen, maak foto’s van slipsporen, glas etc. en noteer – indien van toepassing – het nummer van het proces-verbaal.

Meld de schade

Vul – met de andere partij – de voorkant van het  Europees Schadeformulier in. Het gaat hierbij niet om de schuldvraag, maar om de juistheid van alle gegevens. Zorg dat beide partijen tekenen. Vul thuis de achterkant van het formulier in. Tegenwoordig kunt u ook uw schade melden via de app of website van mobielschademelden.nl. Ga niet met de ander in discussie over de schuldvraag, en probeer niet de schade ter plekke te regelen.

Bel Reyneveld Autoschade

Als het papierwerk is geregeld, wilt u natuurlijk dat de schade aan uw voertuig zo snel en deskundig mogelijk wordt afgehandeld. Bel ons op 071 – 522 34 28 of neem contact op via het contactformulier.

Of het nu om een kras, een deuk of een grote schade gaat, wij regelen het!

Neem nu contact met ons op!
Average rating:  
 0 reviews